En sund kropp och en sund själ


Viktigt att ta hand om vår kropp

Att tycka om den vi ser i spegeln varje dag, är viktigt. Har vi tappat fokus och balansen behöver vi ta tag i detta också. Om vi inte tycker om oss, får det konsekvenser i alla våra relationer. Det tär på både självkänsla och självförtroende. Om kroppen inte orkar med att förverkliga våra drömmar, så kommer vi aldrig att lyckas. Så hur vi tar hand om vår kropp, är en otroligt viktig fråga. Därför får den en alldeles egen rubrik.

Att vara bråttom-människa och att leva i ett samhälle där kroppen är på avskrivning innebär stora påfrestningar. Våra matvanor har vi ofta med oss från barndomen. En tid som fungerade helt annorlunda än idag. Det är svåra vanor att ändra, men helt nödvändigt. Dessutom överallt, överallt, överallt frestas vi att äta snabba kolhydrater. WHO säger att inte mer än mellan 1-2 % av västvärldens befolkning får rätt näring för att fungera optimalt.

För att få balans mellan optimal näring, träning, aktivitet och vila krävs medvetenhet. Vi kan inte längre låta det bli som det blir. Då riskerar vi att bli både trötta, överviktiga och sjuka. Varför inte ta en titt på www.toppenform.nu